Народното събрание съкрати ваканцията си за Коледа. Съгласно сега действащия Правилник

...
Народното събрание съкрати ваканцията си за Коледа. Съгласно сега действащия Правилник
Коментари Харесай

Депутатите се лишиха от ваканция за Коледа и НГ, ще почиват само 3 дни

Народното събрание съкрати почивка та си за Коледа. Съгласно в този момент настоящия Правилник за организацията и активността на Парламента депутатите трябваше да са във почивка от 22 декември до 10 януари.

Народните представители утвърдиха предлагането на " Продължаваме промяната " да бъде намален периодът на почивка та от 29 декември до 31 декември. " За " предлагането гласоподаваха 181 народни представители, " срещу " - 20 и " въздържали се " - 11. 

От " ИТН " предложиха почивка та на депутатите да бъде напълно анулирана, само че предлагането им беше отхвърлено:

" Предложението ни е неработните дни на депутатите по празниците да съвпаднат с тези на елементарните български жители – вие не сте богове, пичове ", сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на дебата. 

" Като изключим ГЕРБ и Движение за права и свободи в тази зала, множеството хора в тази зала сме пристигнали тук някои от половин година, други за първи път. Всички ние сме гледали Народното събрание през миналите 20 и недостатък години и постоянно е било трогателно гнусно по какъв начин Народното събрание си прави дълги ваканции, а хората работят ", добави още той. 

" След като на Бъдни вечер няма да се работи всичко останало няма значение. Надявам се, че сте си създали сметка за програмата, която ще гледаме. Предполагам, че тя ще бъде натоварена, с цел да не идваме до тук за една точка в дневния ред ", разяснява Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

" Аз си проучвам у дома непрекъснато. Тук не е място за разбори – има си неправителствени организации и центрове, където от заран до вечер се проучва “, сподели депутатът. " Ако вие желаете просто през днешния ден да родите една вест, това не е съществено ", добави още.

" Групата на ГЕРБ се държат като физически тролове в тази зала. Единствено забавят приемането на правилника - този устав би трябвало да отпуши работата на Народно събрание. Той е причина за сформиране на постоянни комисии ", съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия. Според него ГЕРБ вършат едни и същи изявления с идентични тези, с цел да забавят работата на Народното събрание и да имитират активност. Божанков непосредствено упрекна ГЕРБ, че единствената им цел е да спъват всичко и да пробват да трансфорат залата в посмешище. 

Първото пленарно съвещание за новата 2022 година е на 5 януари (сряда).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР